Yaşam

Pirinç salatası nasıl yapılır? pirinç salatası tanımı

Pirinç pilavı her yemeğin yanına çok yakışır. Pirinç pilavı bazen sürekli yediğimiz için tercih edilmediği gibi bazen de fazla pişip ertesi güne bırakıldığı için tercih edilmiyor. Bu gibi durumlarda yemeklerinize eşlik edecek pirinç salatasını denemenizi öneririz.

Yeni yapılan veya artan pirinç pilavı ve garnitürlerle yapılan enfes pirinç salatasının tanımını sizler için araştırdık. İşte klasik pirinç pilavından sıkılanlar, ana yemeklerin yanına doyurucu ve lezzetli bir yemek isteyenler için pilav salatası tarifi…

PİRİNÇ SALATA TARİFİ

4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Pirinç salatası tanımı için donatım;

Pilav için:

  • 2 su bardağı pirinç,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 3 bardak sıcak su,
  • Tuz

Salata için:

  • 5 adet salatalık turşusu, doğranmış
  • 1 adet közlenmiş kapya biber, doğranmış,
  • 220 gram konserve mısır,
  • 550 gram garnitür,
  • 1 limonun suyu,
  • Taze soğan, dereotu,
  • Tuz

Pirinç salatasının tanımı;

  • Pirinci yıkayın, sıcak suda 15 dakika bekletin, sonra süzün.
  • Yağı pilav tenceresine ekleyin ve süzülmüş pirinci alın ve kaşıktan düşene kadar kızartın.
  • Pirinçler kavrulunca kaynar su ve tuzu ekleyip kapağını kapatıp pişirin.
  • Pirinçler suyunu çektikten sonra ocaktan alıp 15 dakika demlenmeye bırakın.
  • Salata için tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alın.
  • Taze soğanları ve dereotunu isteğinize göre ince ince doğrayın ve ekleyin.
  • Haşlanmış pirinci ekleyin ve iyice karıştırın.
  • İstediğiniz kaseye alıp servis tabağınızı üzerine ters çevirerek servis edin.

Afiyet olsun!

ulubeyhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu