Ekonomi

Altın Yumurta Üniversite Fon Sepeti Yarışması Başlıyor

Takasbank, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ve Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticiler Derneği (TKYD) iş birliğinde düzenlenen Altın Yumurta Üniversite Fon Sepeti Yarışması’na başvurular 18 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

TKYD’den yapılan açıklamaya göre, üniversite öğrencilerini uzun vadeli tasarruf ve yatırımlara yönlendirmek, yatırım fonları hakkında bilgi vermek ve TEFAS’ın yaygınlığını artırmak amacıyla başlatılan fon sepeti yarışmasının dördüncüsü bu yıl düzenleniyor. yıl.

Altın Yumurta Üniversite Fon Sepeti Yarışması’nda üniversite öğrencileri sanal ortamda oluşturdukları portföylerini yönetecek. Yarışmanın amacı, toplam 1 milyon TL’lik sanal bütçeyi yöneterek, ilgili amaç ve sınırlamalar dahilinde en uygun riskle en yüksek getiriyi sağlamak olacak. Sürdürülebilirlik konusunda farkındalığın artırılması için bu yıldan farklı olarak “Sürdürülebilirlik” fonlarına en az yüzde 5 oranında yatırım yapılması gerekecek.

Yarışmacılardan toplamda 1 milyon TL’lik sanal bütçeyi yönetmeleri istenecek. Rakipler varlık tahsislerini yalnızca TEFAS’ta işlem gören menkul kıymet yatırım fonlarından (hedge fonları hariç) oluşturabilecekler. Katılımcılar hafta içi ve hafta sonu 14.00-23.00 saatleri arasında işlem yapabilecek olup, ayda en fazla 4 defa sepet değişimi veya dengeleme işlemi yapılabilecektir.

Yarışma sonunda birinciye 40 bin TL, ikinciye 25 bin TL ve üçüncüye 15 bin TL olmak üzere toplam 80 bin TL ödül verilecek. Ödülü alabilmek için “kayıt tarihi itibarıyla öğrenci olmak” zorunlu olacak. Üst üste iki yıl ödül kazanan yarışmacı, üçüncü yıl yarışa katıldığında ödül alamayacaktır.

18-26 yaş arası öğrenciler yarışacak.

Altın Yumurta Üniversite Fon Sepeti Yarışmasına katılım ücretsiz olacaktır. Yarışmaya Türkiye’deki bir üniversitede ön lisans veya lisans derecesine kayıtlı 18-26 yaş arası öğrenciler katılabilir. Kayıtlar; iOS veya Android cihazlara ‘Altın Yumurta Fon Sepeti’ taşınabilir uygulamasını indirerek yapılabilmektedir. Yarışmaya katılacak olanlar ad, soyad, üniversite ve bölüm bilgileri, doğum tarihi, TC kimlik numarası, iletişim bilgileri ve üniversite e-posta adresi veya farklı e-posta adresleri ile kayıt yaptırabileceklerdir. Yarış 11 Ekim 2023 – 27 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Takasbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Avşar R. Sungurlu, Altın Yumurta Üniversitesi Fon Sepeti Yarışı’nın dördüncü yılında proje paydaşı olmaktan ve altyapı desteği sağlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, teşekkürlerini iletti. Bu klasik projeyle üniversite öğrencilerinin sermaye piyasasındaki farkındalıkları ve finansal okuryazarlıkları arttı. düzeyinin artmasına katkıda bulunmanın değerini vurguladı.

Sungurlu, ülkemizin geleceğini şekillendiren gençlerimizin yatırım alışkanlıkları ve finansal okuryazarlıklarının üniversite döneminde başlaması gerektiğini belirterek, rekabetin sermaye piyasalarının gelişmesine ve derinleşmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

TSPB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztop, yangın, sel gibi doğa olaylarının artmasıyla birlikte dünyanın en değerli konusunun “sürdürülebilirlik” olduğuna dikkat çekerek, “Sürdürülebilir yatırım konusunda farkındalığın artırılması gerekiyor, ya da diğer bir deyişle ‘yeşil yatırım’.

Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz Altın Yumurta Üniversite Fon Sepeti yarışında ‘Sürdürülebilirlik’ fonlarına yatırım yapmayı zorunlu hale getirerek gençlerin sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığını artırmayı hedefledik. Böylece gençlerimiz yatırım tercihleriyle geleceği sürdürülebilir kılmayı öğrenecekler.”

TKYD Başkanı Yağız Oral, Altın Yumurta Üniversite Fon Sepeti yarışmasıyla üniversite öğrencilerinin yatırım fonları aracılığıyla uzun vadeli yatırımlara yönelmelerini hedeflediklerini belirterek, “Öğrenciler çevre, sürdürülebilirlik ve etki yatırımları temalarını tanıyacak, değeri her geçen gün artan fonlar ve bu temalara yatırım yapan fonlar, bu durumda daha çevreci olacak, yatırım yapabilecek ve geleceğimize katkıda bulunabilecekler.

Bu yarışmanın düzenlenmesindeki amaç, üniversite yıllarında finansal planlamanın başlamasına katkıda bulunmak; Üniversite öğrencilerini uzun vadeli bir bakış açısıyla farklı varlık sınıflarının ortasında risk-getiri istikrarı kurmaya teşvik etmek ve TEFAS altyapısını öğrencilere tanıtmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu