Haber

Sırbistan’da Şiddet Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor

Mayıs ayında Sırbistan’da meydana gelen silahlı saldırıların ardından düzenli aralıklarla “Sırbistan şiddete karşı” sloganıyla 15. miting düzenlendi.

Başkent Belgrad başta olmak üzere diğer şehirlerde 3 aydır devam eden protestolarda şiddete karşı kurumsal sorumluluğun önemi vurgulanıyor.

Belgrad’da toplanarak hükümet binasına yürüyen kalabalık, protestolara devam edecekleri mesajını verdi.

Göstericiler şiddete teşvikin durdurulmasını, şiddet içerikli programların kaldırılmasını, Sırbistan Radyo ve Televizyonu (RTS) yönetimini ve İçişleri Bakanı Bratislav Gasiç’in istifası da dahil olmak üzere ülkede hangi kanalların yayın yapacağını belirleyen Denetleme Kurulu’nu talep ettiler. Güvenlik Bilgi Ajansı (BIA) Direktörü Aleksandar Vulin. bir kez daha tekrarlandı.

Sırbistan’da silahlı saldırılar

14 yaşındaki KK, 3 Mayıs’ta Belgrad’daki Vladislav Ribnikar İlkokulunda güvenlik görevlilerine ve öğrencilere ateş açtı.

Saldırı sonucunda 9’u çocuk 10 kişi, güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, 5’i çocuk ve 1 öğretmen olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Başkentte okul saldırısından iki gün sonra 21 yaşındaki UB, Mladenvac’ın Dubona köyünde hareket halindeki araçtan rastgele otomatik tüfekle ateş ederek 8 kişiyi öldürdü.

Sırbistan’da 18 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıların ardından muhalefetin daveti üzerine binlerce kişinin katılımıyla 10 Mayıs prestijiyle 3 ay boyunca periyodik olarak gösteriler düzenlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu