Ekonomi

Gaziantep Sanayi Odası’nda Gıda Sektörü Toplantısı Yapıldı

Beslenme sektöründeki taleplerin, analiz önerilerinin ve sektördeki son gelişmelerin değerlendirildiği, firmalara yönelik teşvik/destekler hakkında bilgilendirmenin yapıldığı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde Birleşik Beslenme Şube Toplantısı gerçekleştirildi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Eximbank Gaziantep Şube Müdürü Metin Çelik, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ferhan Sağım, Başar Küçükparmak, GSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Mustafa Haslar, Ali Can Koçak, GSO Genel Sekreteri Yusuf katıldı. toplantı. İymen ve beslenme bölümü temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, gıda, dokuma, makine, kimya ve plastik branşları başta olmak üzere 160 alanda binlerce çeşit ürün üreten Gaziantep’in Türkiye’de çok değerli bir yere sahip olduğunu söyledi. üretim endüstrisi.

Ünverdi, son dönemde yaşanan sıkıntıları dert etmeden sektörü geliştirip günün kurallarına uygun hale getirmeleri gerektiğini belirterek, “Bu doğrultuda; ekonomi“Yönetim tarafından açıklanan orta vadeli program hepimiz için umut olsa da bir dizi önlemi ve bunların sonuçlarını da beraberinde getirecek” dedi.

Teknolojinin hayatımıza girdikçe işleri kolaylaştırdığını, kullanıldıkça işletmeleri daha verimli hale getirdiğini belirten Ünverdi, “2021 yılında Endüstri 4.0 üzerine kurduğumuz Gaziantep Model Fabrikamızda şirketlerimizin dijital dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. ve dijitalleşmenin olduğu ve Türkiye’nin en büyük model fabrikasıdır. Dijitalleşmenin zorunluluk olduğu günümüz koşullarında.” Sizleri model fabrikasından yararlanmaya davet ediyoruz. Model Fabrikamızda dijital dönüşümün yanı sıra verimlilik, endüstri 4.0, yalın üretim, tasarım, öğren ve dönüştür, öğrenme gibi eğitim ve uygulama alanlarında önemli ilerlemeler kaydettik. KOSGEB, Model Fabrikadan faydalanan firmalara yalın dönüşüm olanağı da sunuyor. “Model fabrika dönüşümün en aktif ve yetkin merkezi olarak sizleri bekliyor. İş dünyamızı verilen desteklerden yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

Gıda sektörünü de tehdit eden küresel ısınma ve iklim değişikliği karşısında yeşil dönüşüm konusunda adımlarını artırdıklarını belirten Ünverdi, “Yeşil Düzen ile yeşil ve çevre dostu üretim ön plana çıkıyor. Yeşil dönüşümü başarırsak, daha kaliteli pazarlara ulaşabiliriz. Avrupa Yeşil Anlaşması çerçevesinde bu bir zorunluluk olarak değerlendiriliyor.” Bunu görüyoruz. Sürdürülebilir ihracat ve buna bağlı olarak üretim ve istihdamımız için bunu başarmak zorundayız. Yeşil Düzen Eylem Planı Uygulama Takvimi çerçevesinde 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren AB ve ABD gibi ülkelerde karbon vergisinin başlaması öngörülüyor. Şirketlerimizin yeşil üretim yol haritasını belirlemek ve ölçümleme yapmak karbon ayak izlerini “Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezimizde bu amaçla çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

2024 yılının mayıs ayında Gıda Fuarı yapmayı planladıklarını kaydeden Ünverdi, “Gıda, geleceğimiz için en önemli ve gerekli konu haline geldi. Gıda komitesinden ve tüm komitelerimizden gelen sorunları rapor halinde kendilerine iletiyoruz. Aldığımız geri bildirimleri ilgili bakanlık ve TOBB’a ileterek komitelerimizle paylaşıyoruz. Bu süreçte “Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Gaziantep olarak tarihi misyonumuzla sanayide, üretimde, istihdamda ve her alanda öncü ve örnek olarak ülkemizin gururu olmaya devam edeceğiz” dedi.

Eximbank’ın çalışmaları ve sağlanan sigorta garanti desteği hakkında bilgi veren Eximbank Gaziantep Şube Müdürü Metin Çelik, “Günümüzde küresel ticaret çok kolaylaştı. Dünyanın bir ucundan diğer ucuna ürün sipariş etmek çok kolay. Böyle bir çağda, Dijitalleşme sayesinde ticarete kolay erişim sağlanıyor “Bazı riskler ön plana çıkıyor. Bu noktada ülkemizin ihracatına destek veren bir kurum olarak sigorta destek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhracatçılarımızın taleplerini karşılayarak uluslararası rekabette gücünü artırmayı hedefliyoruz. Biz de elimizden geldiğince onlara destek olmaya çalışıyoruz. Lütfen bize gelin ve bu desteklerden yararlanın” dedi.

Toplantının son bölümünde bölüm temsilcileri söz alarak öneri beklentilerini aktardılar. Program soru-cevap bölümüyle sona erdi. – GAZİANTEP

calajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu