Haber

Bornova’dan 12 bin kişilik çadırkent

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, bu noktadan sonra deprem bölgesindeki en kıymetli ihtiyacın barınma olmaya başladığını belirterek, 12 bin kişinin barınacağı 2 bin 500 çadırdan oluşan 6 çadırkent kuracaklarını söyledi. Bu sorunun ortadan kaldırılmasına katkı sağlamak amacıyla toplamda mobil mutfak ve tuvaletleri içerecek. Önder İduğ, hafta başından itibaren bölgeye çadırların teslim edileceğini ve Bornova Belediyesi ekiplerince kurulacağını bildirdi.

Bornova’da büyük bir dayanışma örneği göstererek mağduriyetlerin önüne geçmek için çalıştıklarını hatırlatan Lider İduğ, “Depremden 13,5 milyon kişi etkilendi ve ne yazık ki can kaybı sayımız hızla artıyor. Artık bölgede yaşayanların inançla yaşayabilecekleri alanlar yaratma ihtiyacı başladı. Mesela İzmir depremindeki süreçleri yaşadık. Beyin sarsıntısı sonrası çalışmalara, yaralıların rehabilitasyonuna ve barınma sorununun çözülmesine kadar çok uzun bir süreç bizleri bekliyor. Biz de kurumlarla iş birliği yaparak bu süreci en hızlı ve sağlıklı şekilde atlatmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

6 noktada çadırkent kurulacak

Bu süreçte barınma sorununun gündeme geldiğini belirten Önder İduğ, “İnşaatların başlaması ve halkımızın evlerine dönmesi çok uzun bir süreç. Depremzedeler bu süreçte tüm ihtiyaçlarının karşılandığı güvenilir bölgelerde kalmak zorunda kalacaklar. Biz de Bornova Belediyesi olarak bu ihtiyacı karşılamak için 6 noktada çadır kentler kuracağız. 2 bin 500 çadırdan oluşan ve 12 bin kişinin kalabileceği bu alanlarda mobil mutfak, tuvalet gibi temel ihtiyaçları da karşılayacağız. Bornova Belediyesinden dört grubumuz çadırkentler kurarak yetkililere teslim edecek. Bu çalışmanın şu anda en değerli çalışma olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kömür ve ilaç

Deprem felaketinden etkilenen bölgeye 10 gün içinde 15 tır gönderdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. İzmir Depremi’nde yaşananları bölgeye aktardı. İhtiyaçları belirleyerek bölgede ihtiyaç duyulan noktalara odun, kömür ve sobalardan oluşan takviye tırlarımız oldu. 6 palet ilacı Antakya Devlet Hastanesi’ne teslim ettik. Diğer tırlarda mont, battaniye, bot, su ve yiyecek tarttık. Bağışçılarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından ve iş dünyasından çok destek aldık. Hepinize teşekkür ederim. Bundan sonra da ihtiyaçları tespit edip ilgililere ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu