Haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Cumhuriyet Bayramı programına katıldı

AnkaraUfuk Üniversitesi’nde düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı. Cumhuriyet29 Ekim’de “Fazilettir” kitabının tanıtımı yapıldı. Cumhuriyet Kurban Bayramı programına katıldı. Lider Mansur Yavaş, “Geçmişi unutmadan AnkaraCumhuriyetimizi, değerini, başkentliğini unutmadan coşkuyla kutluyoruz. Ankara Yurdun dört bir yanındaki gösterilerle Cumhuriyet düşüncesinin unutulmadığını herkese göstermek, bunu tüm dünyaya göstermek istiyoruz. “Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Ankara Büyükşehir BelediyesiKatkılarıyla yayımlanan “Cumhuriyet Erdemdir” kitabının tanıtıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Ufuk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Programa; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Cumhuriyet Erdemdir” kitabının editörü Doç. Dr. Rezzan Ünalp ile eserin oluşmasında emeği geçen yazar, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

YAVAŞ: “GİRDİĞİMİZ HER YERDE ATATÜRK’ÜN İZİNİ GÖRÜYORUZ”

Konuşmasında özellikle öğrencilere seslenen Mansur Yavaş, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlarken sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıyım, bu benim için büyük bir onurdur… Gittiğimiz her yerde Atatürk’ün izlerini görüyoruz, Cumhuriyetin İlk Meclisini görüyoruz ‘nin kurulup ilan edildiği yerdir. Hemen altında Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan Gençlik Parkı bulunmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle Atatürk Orman Çiftliği’ne gidiyoruz ve orada bazı faaliyetlerimiz var. Mustafa Kemal Atatürk bizzat oraya adım attı ve bir bataklık oluşturdu. “Tarımın önünü açıyor” dedi.

CUMHURİYETİMİZİ COŞKUNLUKLA KUTLUYORUZ

Yavaş, başkentteki 100. yıl kutlamalarına ilişkin şöyle konuştu:

“Dünü unutmadan, Ankara’nın değerini, başkentliğini unutmadan Cumhuriyetimizi coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet fikrinin unutulmadığını herkese ve tüm dünyaya göstermek istiyoruz, Ankara’nın her yerinde gösteriler var, kardeş başkentlerimizden gelenler var ve 100’üncü yılını da bizimle birlikte kutluyorlar.”

“Yaşasın CUMHURİYET, Sonsuza Kadar CUMHURİYET”

Başkent Ankara’yı dünyanın gelişmiş başkentleriyle yarıştıracaklarının altını çizen Yavaş, “Ortadoğu’nun halini görüyorsunuz sevgili gençler… Ne mutlu ki vatanımız, bayrağımız, bayrağımız var. Bu cumhuriyeti kuran, bize emanet eden millettir bunları unutmamız mümkün mü… İnşallah Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyeti ve sahip olduğumuz sermayeyi ülkemize kazandırmak benim misyonumdur şu anda rekabetçi bir biçimde, Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti doğrultusunda, dünyanın gelişmiş başkentleriyle yarışacak şekilde dünyaya açılmayı başardığımızı ve umarım önümüzdeki yüzyıllarda da burada sizlerle birlikte olduğumu düşünüyorum. “İnşallah başaracağız. gençlerle birlikte. Yaşasın Cumhuriyet, sonsuza kadar Cumhuriyet diyorum. Kaç asır…” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu